HowTo for Suomi Customer

Welcome to mailbox.org

Täältä löydät tärkeimmät UKK-artikkelit, jotka on käännetty suomeksi. Koko englanninkieliset usein kysytyt kysymykset löytyvät mailbox.org-tietokannasta.

 

 

 

Mailbox.org-roskapostisuodatuksen mukautus

[Customizing your mailbox.org spam filter settings]

Tärkeä huomautus yritysasiakkaillemme: järjestelmänvalvojan on sallittava nämä asetukset setup-paneelissa.

Mailbox.orgin roskapostimoduuli sisältää esimääritettyjä asetuksia, jotka sopivat useimmille käyttäjille. Jos haluat muuttaa asetuksia ja deaktivoida tietyt ominaisuudet, voit lukea tästä artikkelista siitä, miten kukin mekanismi toimii.

Roskapostisuodatin on verkkokäyttöliittymän konfigurointisivulla kohdassa Settings → mailbox.org → Spam filter.

Artikkelissa käytetään oheisia määritelmiä:

  • Asiakas: Tämä on järjestelmä, joka muodostaa yhteyden palvelimiin ja välittää sähköpostiviestin, joka normaalisti tulee toiselta sähköpostipalvelimelta ja joskus roskapostipalvelimelta tai pahantahtoiselta bottiverkolta.
  • Väärä positiivinen: Tavallinen sähköpostiviesti, joka oli merkitty roskapostiksi, vaikka se ei ole sitä.
  • Väärä negatiivinen: Roskapostiviesti, jota järjestelmä ei tunnistanut sellaiseksi.


Kun järjestelmämme merkitsee viestin roskapostiksi, se hylätään. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelimemme voi kieltäytyä ottamasta vastaan sähköpostiviestiä. Toisessa päässä (lähettäjän palvelin) järjestelmä antaa lähettäjälle ilmoituksen toimituksen epäonnistumisesta (palautusviesti). Eli lähettäjä saa ilmoituksen omalta palveluntarjoajaltaan, jos viestin välityksessä oli ongelma. Tämä sama palautusmekanismi toimii tilanteessa, jossa joku yrittää lähettää sähköpostia osoitteeseen, jota ei ole olemassa, esimerkiksi jos osoitteessa on kirjoitusvirhe.

Asetuksissa on kaksi pääosaa:

settings-spam-protection.png

 

Tekniset suodattimet (technical filters): näyttää suodattimien asetukset protokollatasolla. Suodatus tehdään ennen kuin palvelin "näkee" viestin.

Sisältösuodattimet (content based filters): sisältöön perustuva suodatus. Suodatukseen käytetään erilaisia tekniikoita, jotka tutkivat, sisältääkö viesti tiettyjä tunnettuja ominaisuuksia. Voit valita, hylätäänkö havaittu roskaposti vai siirretäänkö se esimerkiksi "roskaposti"-kansioon.

Tärkeää: Tekniset suodattimet hylkäävät viestit aina (paitsi greylisting, joka hylkää vain väliaikaisesti), jos viesti täyttää suodattimien kriteerit (riippumatta sisältösuodatinosion asetuksista).


Roskapostin torjunta greylistingin avulla

Greylisting (harmaalistaus) on tekniikka, jossa sähköpostipalvelin väliaikaisesti hylkää ensimmäisen yhteysyrityksen asiakkailta, jotka tällä hetkellä ovat tuntemattomia palvelimelle, ts. lähettäjät, jotka eivät aikaisemmin ole olleet yhteydessä.

Sähköpostipalvelimemme vastaa näihin yhteysyrityksiin lähettämällä signaalin, joka suurin piirtein vastaa puhelimen ”varattu"-signaalia. Viiden minuutin kuluttua lähettäjän järjestelmä saa automaattisesti uudelleen yrittää sähköpostiviestin välitystä. Nyt viesti hyväksytään ja siirretään vastaanottajalle. Toisin sanoen greylisting tarkoittaa, että viestiä ei hylätä tai palauteta loputtomasti – asialliset viestit tulevat aina perille.

Mikä on sitten periaate tämän viivästyksen takana? Greylisting-tekniikka hyödyntää roskapostin lähettäjien ja bottiverkkojen yleistä käyttäytymistä, sillä ne eivät yleensä yritä toimittaa viestiä toistuvasti, jos se on kerran hylätty. Toisaalta taas normaalissa postipalvelimen toiminnassa lähettäjät usein kohtaavat "kiireisiä" palvelimia ja yrittävät sitten automaattisesti toimittaa viestin uudelleen. Yhteyden saaneet järjestelmät poistetaan harmaalistalta, ja siten yli 98 prosenttia kaikesta sähköpostista kulkee yleensä viipymättä.

  • Riski, että asialliset sähköpostit hylätään (väärä positiivinen): Käytännössä nolla.
  • Suositus: Jätä käyttöön.


SMTP-palvelimen uskottavuus

Tämä mekanismi vertaa lähettävän sähköpostijärjestelmän antamaa isäntänimeä („Olen isäntä ABC“) isäntänimeen, joka on merkitty järjestelmän käyttämään IP-osoitteeseen („Käänteishaku“). Virallisten RFC-ohjeiden mukaan sähköpostipalvelimien tulisi varmistaa, että nämä kaksi tietoa ovat täsmälleen samat. Jos ne eivät täsmää, todennäköisyys kasvaa, että palvelin on roskapostin lähde tai bottiverkko, joka yrittää peitellä todellista identiteettiään.

Käytännössä ongelmia voi tulla legitiimien mutta huonosti konfiguroitujen palvelimien kanssa, joiden osalta isäntänimet ja IP-osoitteet eivät täsmää. Riippuen lisäparametreista, tällaisilta sähköpostipalvelimilta tulevat viestit voidaan hylätä.

Mielestämme SMTP-palvelimen uskottavuuden tarkistus on ainoa roskapostisuojauksen tapa, joka saattaa tuottaa vääriä positiivisia. Aina kun käyttäjämme ilmoittavat ongelmista sähköpostien vastaanotossa, se johtuu normaalisti tästä mekanismista.

  • Väärien positiivisten riski: Alhainen.
  • Suositus: Harkitse käytöstä poistamista vain, jos ongelmia ilmenee.


Reaaliaikaiset mustat listat

Reaaliaikaiset mustat listat ovat globaaleja tietokantoja, jotka sisältävät ajantasaista tietoa palvelimista, jotka on tunnistettu roskapostin lähteeksi. Palveluntarjoajat voivat tarkistaa nämä tietokannat reaaliajassa asiakkaidensa suojelemiseksi. Palvelimet voivat päätyä näille listoille, jos ne ovat saaneet viruksen tai niiden järjestelmät tai sähköpostitilit on hakkeroitu, minkä johdosta palvelimet lähettävät roskapostia massiivisessa mittakaavassa. Kaikki sähköpostit kyseisistä lähteistä hylätään.

Reaaliaikaiset mustat listat eivät ole keskitettyjä ja niitä on paljon, ja kaikilla on hieman erilaisia käytäntöjä. Tästä syystä mailbox.org ei hyödynnä kaikkia listoja, vaan ainoastaan muutamaa erityisen arvostettua, joita myös monet muut palveluntarjoajat käyttävät. Näille listoille on yhteistä, että ne toimivat äärimmäisen varovaisesti ja "mustalistaavat" palvelimen ainoastaan, kun epänormaalista käyttäytymisestä on selviä todisteita. Jos järjestelmä esiintyy yhdelläkään näistä listoista, voimme olla varmoja, että siihen on hyvä syy. Joskus tämä voi vaikuttaa myös tavallisiin sähköpostipalvelimiin, mutta vain jos ne oikeasti aiheuttavat vaaran muille järjestelmille (mikä voi olla väliaikaista).

  • Väärien positiivisten riski: Erittäin alhainen.
  • Suositus: Jätä aina päälle.


Sisältöpohjainen roskapostisuodatin

Sisältösuodatukseen käytämme tunnettua Spam Assassin -ohjelmistoa, joka määrää roskapostin todennäköisyyden perustuen erilaisiin teknisiin ominaisuuksiin. Jos viesti suurella todennäköisyydellä on roskapostia, se joko hylätään suoraan tai siirretään erityiseen kansioon.

  • Careful (varovainen): Väärien positiivisten riski on lähes olematon, mutta toisaalta jotkin roskapostiviestit voivat jäädä huomaamatta ("väärät negatiiviset").
  • Normal (normaali): Tämä on ihanteellinen asetus, jossa havainnointiparametrit on säädetty vuosien kokemuksen perusteella, joten väärien positiivisten riski on minimaalinen. Asiakkaamme eivät ole raportoineet mitään ongelmia tämän asetuksen käytössä – suositellaan ehdottomasti.
  • Strict (tiukka): Roskapostiksi tunnistettujen viestien määrä kasvaa, mikä hylkää lähes kaikki roskapostit, mutta samalla väärien positiivisten riski kasvaa.

Suositus: Käytä "Normal"-asetusta.


Estä suoritettavat liitetiedostot

Oletusarvoisesti palvelimemme hylkäävät viestit, joiden liitteenä on epäilyttäviä ominaisuuksia sisältäviä tiedostoja; nämä ovat melkein aina epätavallisia ja todennäköisesti vaarallisia (esim. kaksinkertaiset indeksit Windows-tiedostoissa). Lisäksi suoritettavat tiedostot hylätään, jos ne on liitetty sellaisenaan viestiin. Viruksen riski on yksinkertaisesti liian suuri näiden viestien kohdalla. Jos suoritettava tiedosto on viestiin liitetyssä ZIP-arkistossa, se menee normaalisti läpi, sillä välittömän tartunnan vaara on pienempi.

Jos tämä asetus ei ole päällä, kaikki liitetiedostot tulevat läpi tiedoston tyypistä huolimatta.

Huomaa: Kaikki liitetiedostot, jotka viruksentorjuntaohjelmamme tunnistavat tartunnan saaneiksi, hylätään asetuksista riippumatta.

  • Väärien positiivisten riski: Erittäin alhainen, sillä tämä tilanne ei päde suurimpaan osaan sähköposteja.
  • Suositus: Pidä aina käytössä virustartuntojen välttämiseksi.


Oppivat roskapostisuodattimet

Jos saat roskapostia kaikista näistä toimista huolimatta, voit helposti luoda oppivan suodattimen.
Aloita valitsemalla viesti. Klikkaa sitten "Spam/Roskaposti"-kuvaketta:

Settings Spam

 

Toinen tapa käynnistää oppimisprosessi on siirtää viesti roskapostikansioon. Jos siirsit viestin roskapostikansioon erehdyksessä, siirrä vain viesti takaisin Saapuneisiin.

Koulutuksen teho: oppiva suodatin tarvitsee tietyn määrän esimerkkejä, ennen kuin se oppii luotettavasti tunnistamaan viestit roskapostiksi. Teho määräytyy pitkälti myös suoraan viestin sisällöstä.


Yhteenveto:

Mielestämme ainoa roskapostisuojaus, joka saattaa joskus aiheuttaa ongelmia sähköpostien vastaanottamisessa, on SMTP-palvelimen uskottavuuden tarkistus. Mikään muu ylläolevista tekniikoista ei ole koskaan saamiemme tukipyyntöjen aiheuttaja.

Ymmärrämme, että jotkut haluavat poistaa SMTP-palvelimen uskottavuustestin, mutta suosittelemme erittäin vahvasti, että kaikki muut mekanismit jätetään päälle.

Huomaa: Onnistunut roskapostisuojaus vaatii eri mekanismien yhdistelmiä. Vain tällä tavalla voimme minimoida riskin, että asialliset sähköpostit merkitään roskapostiksi ("väärät positiiviset"). Emme ikävä kyllä voi ottaa vastaan valituksia puutteellisesta roskapostisuojauksesta, jos käyttäjä on manuaalisesti poistanut käytöstä oletusarvoisesti käytössä olevat komponentit.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tietojen synkronointi – tiivistelmä

[Data Synchronization - Overview]

Mailbox.orgin Office-liittymä tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja kalentereiden, osoitteistojen, sähköpostiviestien ja tiedostojen synkronointiin eri laitteiden kanssa. Tämän tiivistelmän tarkoitus on auttaa sinua valitsemaan sinulle sopiva ratkaisu. Ohessa luettelo eri järjestelmille sopivista synkronointimenetelmistä.

Suosittelemme

Seuraavien synkronointimenetelmien käyttöä, mikäli mahdollista:

  • Sähköposti: IMAP- ja SMTP-protokollat sähköpostiohjelmassa
  • Kalenteri ja tehtävät: CalDAV kalenteriohjelmassa
  • Osoitteisto: CardDAV osoitteisto-ohjelmassa
  • Tiedostot: Drive Client tai verkkokäyttöliittymä


Tarjoamme myös ActiveSyncin, joka on helppo asentaa, mutta aiheuttaa usein ongelmia. Jotkin toiminnot voivat olla rajoitettuja tai pois käytöstä, riippuen mobiililaitteesi versiosta. Useita samanaikaisia kalentereita tai osoitteistoja ei esimerkiksi joskus voida synkronoida, sähköpostiviestit voivat olla saatavana vain rajoitetun ajan, tai tehtävät synkronoidaan ilman määriteltyjä aikoja tai toistoja.

Huomaa, että ActiveSyncin tarkoitus alun perin oli mahdollistaa nopea tiedonsiirto mobiililaitteiden kanssa. Sitä ei ole kehitetty suurten sähköpostitilien synkronointiin tai vanhojen viestien pysyvään synkronointiin. Jos haluat säilyttää suuren määrän tietoja tai kaikki tiedot mobiililaitteellasi, käytä yhtä yllä kuvatuista suositelluista synkronointimenetelmistä. Huomaathan, että emme voi tarjota tukea ActiveSync-ongelmiin.


Ajanjaksot ja aikavälit

Käytettävissäsi on eri ajanjaksoja ja aikavälejä valitsemastasi synkronointimenetelmästä riippuen:


IMAP/POP3

  • Vanhat sähköpostit: Rajoittamaton
  • Sähköpostien enimmäismäärä: Rajoittamaton


CalDAV

  • Vanha kalenteri: 1 vuosi
  • Tulevat kalenterit: 2 vuotta


CardDAV

  • Osoitteet: Ei rajoituksia


ActiveSync

  • Vanha kalenteri: 3 vuotta
  • Tulevat kalenterit: 3 vuotta
  • Osoitteet: Rajoittamaton
  • Yhteystietojen kuvan enimmäiskoko: 36 kB (katso: Microsoft EAS specification)
  • Vanhat sähköpostit: 18 kuukautta (tulossa: 3 ja 6 vuotta)
  • Sähköpostien enimmäismäärä: 500 per IMAP-kansio
  • Tehtävät: Aikoja ja toistoja ei ehkä tueta


Drive

  • Tiedoston enimmäiskoko: 1 GB


Huomaa, että synkronoidut muutokset eivät ehkä näy välittömästi kaikissa laitteissa. Osa muutoksista verkkokäyttöliittymässä ei näy ennen kuin kirjaudut ulos ja uudelleen sisään.

Olemme tehneet ohjeet useimmille näistä järjestelmistä tässä Help/FAQ-osiossa. Suunnitelmissa on lisätä ohjeita muille järjestelmille. Jos järjestelmääsi ei ole listattu, lue ohjelmistosi ohjeet ja yritä tehdä asennus vaihtoehdon "muut laitteet” kautta.


Mac OS X

  • Osoitteisto: CardDAV ja Contact.app
  • Kalenteri: CalDAV ja Calendar.app
  • Sähköposti: IMAP, POP3, SMTP ja Apple Mail.app tai Mozilla Thunderbird
  • Tiedostot: Drive Clientin Mac-versio


Linux-tietokone

  • Osoitteisto: CardDAV ja Evolution
  • Kalenteri: CalDAV ja Evolution
  • Sähköposti: IMAP, POP3, SMTP ja Mozilla Thunderbird, KMail tai Evolution
  • Tiedostot: WebDAV


Windows-tietokone

  • Sähköposti, osoitteisto ja kalenteri Microsoft Outlookissa CalDAV-synkronoinnin kautta
  • Sähköposti: IMAP, POP3, SMTP ja Microsoft Outlook, LiveMail tai Mozilla Thunderbird
  • Tiedostot: Drive Clientin Windows-versio


Android-älypuhelin tai -tabletti

  • Osoitteisto ja kalenteri: CardDAV tai ActiveSync
  • Sähköposti: IMAP, POP3, SMTP ja K9-Mail, tai ActiveSync
  • Tiedostot: Drive Clientin Windows-versio (Google Play Store)


iOS-älypuhelin tai -tabletti

  • Osoitteisto ja kalenteri: CardDAV tai ActiveSync
  • Sähköposti: IMAP, POP3, SMTP ja Mail.app, tai ActiveSync
  • Tiedostot: Drive Clientin iOS-versio (Apple AppStore)


Muut älypuhelimet (ei testattu)

  • Osoitteisto ja kalenteri: CardDAV tai ActiveSync
  • Sähköposti: IMAP, POP3, SMTP tai ActiveSync

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Unohtunut salasana

[Forgotten your password]

Anonyymien sähköpostitilien tarjoajana olemme vaikeassa asemassa sikäli, että meillä ei ole sinusta muita henkilökohtaisia tietoja kuin vapaaehtoisesti annat meille. Koska emme voi tietää, käytätkö omaa nimeäsi tai salanimeä, tarvitsemme erilaisen tavan vahvistaaksemme, että oikeasti omistat sen tilin, jonka salasanaa sinulla ei ole. Muuten mikä tahansa kolmas osapuoli voisi ottaa yhteyttä meihin ja palauttaa esimerkiksi sinun tilisi salasanan.

Siksi on ehdottoman välttämätöntä, että annat vaihtoehtoisen tavan, jolla voimme hätätilanteessa vahvistaa, että sinä olet tilin omistaja. Joten voit antaa:

  • vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen
  • matkapuhelinnumeron
  • puhelinsalasanan


Huomaa: Voit kirjautua sisään vain nykyisellä pääsähköpostiosoitteella.


Näin se toimii

Avaa https://login.mailbox.org/en/passwordrecovery haluamallasi selaimella. Kirjoita salasanan palautuksen vaativan tilin pääasiallinen osoite:

Password reset

 

Nyt saat eri vaihtoehtoja (riippuen annetuista tiedoista):

Options password reset

 

1. Palautuskoodi lähetetään tallennettuun vaihtoehtoiseen osoitteeseen sähköpostitse

2. Palautuskoodi lähetetään annettuun numeroon tekstiviestillä, jos se vastaa tilille tallennettua numeroa. Numero on syötettävä muodossa +358 40 1234567.

3. Näyttää salasanan palautuksen puhelinnumeron, jos olet määrittänyt puhelinsalasanan. Huomaa, että tämä numero on avoinna vain klo 9.00–18.00 (ota myös huomioon aikavyöhykkeet).

4. Jos et ole antanut tietoja salasanan palautusta varten, mutta tili on vielä auki asiakasohjelmassa, voit aloittaa salasanan palautuksen oman osoitteesi kautta.


Salasanan palautus sähköpostitse

Jos sinulla on vaihtoehtoinen sähköpostiosoite, voit saada palautuskoodin sähköpostilla vaihtoehtoiseen osoitteeseen. Varmista, että viesti ei päädy vaihtoehtoisen tilin roskaposti-kansioon. Kirjoita sitten palautuskoodi mailbox.orgin pääosoitteen perään. Nyt voit kirjoittaa haluamasi uuden salasanan (kahdesti) kahdessa alimmassa kentässä.

Password Reset now

 

Salasanan palautus matkapuhelinnumeron avulla

Periaatteessa salasanan palautus puhelinnumeron avulla toimii samoin kuin palautus vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen kautta. Lisää matkapuhelinnumero "Forgot password" -kenttään ja vahvista se napsauttamalla ”Send SMS with code to reset". Saat palautuskoodin tekstiviestillä matkapuhelimeesi. Jatka sitten kuten edellä.


Salasanan palautus puhelimitse

Napsauta "Display support phone number, have phone password ready" -painiketta. Soita numeroon, joka tulee näkyviin. Todenna itsesi antamalla puhelinsalasanasi, saat sitten uuden salasanan tilillesi. Emme voi tarjota muuta apua tästä puhelinnumerosta.


Salasanan vaihto ilman tallennettuja tietoja

Jos et antanut mitään yllä olevista tiedoista, emme voi olla varmoja siitä, että olet kyseisen tilin omistaja. Varmistaaksemme käyttäjiemme turvallisuuden emme ikävä kyllä voi tässä tapauksessa auttaa sinua.


Tietojen syöttäminen salasanan palautusta varten

Contact details password reset


Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maksaminen

[How to pay]

Jos pidät mailbox.orgista, valitse ’Settings (piilossa pyöreän kuvakkeen takana nimikirjaimiesi vieressä ylhäällä oikealla) -> mailbox.org -> Contract and Fees’ ja valitse paketti, joka sopii sinulle parhaiten. Voit sitten siirtää paketin hinnan asetuksissa 'Settings -> mailbox.org -> Add Credit to Your Balance’. Voit maksaa seuraavilla maksutavoilla:

  • Tilisiirto
  • PayPal
  • Klarna
  • paydirekt
  • Käteismaksu postitse (vain käteinen euroina, ei sekkejä)
  • Käteissiirto käyttötilillemme


Ennen kuin voit maksaa, saat pyynnön luoda menetelmä salasanan palautusta varten. Voit ohittaa kohdan, jos et halua antaa lisätietoja ja pysyt mieluummin nimettömänä. Mutta jos ohitat sen, emme voi auttaa sinua, jos unohdat salasanasi.

Voit maksaa vaihtoehdon numeron 2 kautta.

Add credit


Voimme varmistaa maksusi tunnin kuluessa ja aktivoida sähköpostitilisi välittömästi, jos käytät seuraavia maksutapoja: PayPal, Klarna ja paydirekt. Muiden maksutapojen osalta varmistus kestää kauemmin.

Kun olet valinnut maksuvaihtoehdon, esiin tulee kenttä, johon voit lisätä summan.

Siirrä vain se summa, jonka haluat käyttää. Palautus ei ole mahdollista.

Jos maksat pankkisiirrolla, tarkista IBAN-numero. Se sisältää henkilökohtaisen asiakastunnuksesi, ja yhdistämme maksun sen avulla käyttäjätiliisi. Kenttää "purpose of payment" ei tarvitse täyttää, koska emme käytä sitä.

Napsauta 'Pay now with …' (jos näyttää siltä, että mitään ei tapahdu, selaa alaspäin. Sinun on ehkä poistettava käytöstä selaimen lisäosia kuten NoScript)

Tämä luo laskun, ja saat uuden painikkeen, esim. ‘Pay now via PayPal’ tai ‘Pay now via Paydirekt’. Napsauttamalla tätä maksa-painiketta sinut ohjataan maksupalveluntarjoajan verkkosivulle. Näillä verkkosivuilla voit suorittaa maksuprosessin loppuun.

Voit aktivoida halutun paketin, kun olet lisännyt varoja saldoosi.

Add credit to your balance


Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Muiden sähköpostiohjelmien manuaalinen asennus

[Setup other e-mail clients manually]

Palvelimemme on konfiguroitu siten, että nykyiset sähköpostiohjelmat tunnistavat tarvittavat asetukset automaattisesti sähköpostiosoitteesi perusteella (@mailbox.org). Eli sinun ei tarvitse itse tehdä mitään suurempia muutoksia konfiguraatioon sähköpostitilin asennuksessa.


Tilin manuaalinen asennus

Jos sinun täytyy tai haluat asentaa sähköpostitilisi manuaalisesti, käytä seuraavia asetuksia:

  • Kirjoita aina koko sähköpostiosoite (max.musterman@mailbox.org), kun kirjaudut sisään sivustollemme.
  • Salasana: Salasanasi
  • Saapuvan sähköpostin palvelin: imap.mailbox.org (jos et halua käyttää POP3-protokollaa)
    Portti 993 ja suojaus: SSL/TLS
    Tunnistautuminen: Normaali salasana (ilmiteksti)
  • Saapuvan sähköpostin palvelin: pop3.mailbox.org (jos et halua käyttää IMAP-protokollaa)
    Portti: Portti 995 ja suojaus: SSL/TLS
    Tunnistautuminen: Normaali salasana (ilmiteksti)
  • Lähtevän sähköpostin palvelin: smtp.mailbox.org
    Portti: Portti 465 ja suojaus: SSL/TLS
    Tunnistautuminen: Normaali salasana
    Käyttäjätunnus (sama kuin sisäänkirjautumisessa): Koko sähköpostiosoite


Aiheeseen liittyviä artikkeleita

K-9 Mailin asetukset Android-laitteilla

[Setup with K-9 Mail for Android]

Älypuhelimilla mailbox.orgin sähköpostitilejä voi käyttää usealla eri tavalla:


Vaihtoehto 1:

Kirjaudu mailbox.orgin Office-tilille helposti selaimen kautta. Saat käyttöösi kaikki mailbox.orgin Office-toiminnot. Mailbox.orgin Office tunnistaa automaattisesti, että sitä käytetään mobiililaitteella, ja mukauttaa näytön laitteeseen sopivaksi.


Vaihtoehto 2:

Käytä mieleistäsi sähköpostiohjelmaa. Android-laitteille on saatavilla monia eri sähköpostiohjelmia. Suosituksemme on K-9 Mail. Se mahdollistaa GPG-avaimen käytön mobiililaitteella OpenKeychain-appin kautta. Sen avulla voit salata ja avata sähköpostisi myös liikkeellä ollessasi. Molemmat sovellukset löytyvät Google Play Storesta ja F-droid Storesta.


Postilaatikon asetukset

  • Käyttäjätunnus: Sähköpostiosoitteesi (esimerkiksi john.doe@mailbox.org)
  • Salasana: Salasanasi
  • Saapuvan postin IMAP-palvelin: imap.mailbox.org
    Portti 993 ja suojaus SSL/TLS (aina)
    Tunnistautuminen: Normaali salasana
  • (Vaihtoehtoisesti: Saapuvan postin POP3-palvelin: pop3.mailbox.org)
    Portti: Portti 995 ja suojaus: SSL/TLS (aina)
    Tunnistautuminen: Normaali salasana
  • Lähtevän sähköpostin palvelin: smtp.mailbox.org
    Portti 465 ja suojaus SSL/TLS (aina)
    Tunnistautuminen: Normaali salasana
    Käyttäjätunnus (sama kuin sisäänkirjautumisessa): Koko sähköpostiosoite


Huomioi, että älypuhelimelle tallennetut sähköpostit eivät ole oletusarvoisesti salattuja. Jos haluat turvata sähköpostit, suosittelemme sähköpostin salausta mobiililaitteella. Lisätietoja sähköpostin salaamisesta löytyy ohjeistamme.


Vaihtoehtoisia sovelluksia

Jotkut käyttäjistämme suosittelevat muita ohjelmia, joiden avulla voit käyttää sähköpostin salausta. Kaksi näistä ohjelmista on saanut paljon myönteistä palautetta, joten listaamme ne tässä. Mutta toivottavasti ymmärrätte, että emme voi testata kaikkia ohjelmia emmekä myöskään voi tukea kolmannen osapuolen ohjelmia. Tämä koskee myös seuraavia ohjelmia.

  • R2Mail2
  • Sqeaky Mail


Android: K-9 Mailin asennus

K9 Mail SetupK9 Mail SetupK9 Mail Setup


Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Mail-appin asetukset iOS-laitteilla

[Setup with Mail.app for iOS]

Uuden sähköpostitilin asennus iOS-laitteilla (iPad, iPhone):

Avaa Asetukset -> Salasanat ja tilit -> Lisää tili’ (‘Settings -> Passwords & Accounts -> Add account’). Seuraavat vaiheet näkyvät kuvagalleriassa.

Normaalisti porttia, suojausta ja muita asetuksia ei tarvitse laittaa manuaalisesti. Sähköpostiohjelma valitsee ja ottaa automaattisesti käyttöön turvallisimmat menetelmät (ja me myös tuemme vain näitä menetelmiä). Kaiken varalta listaamme kuitenkin tarvittavat tiedot tässä.

  • Nimi: Nimesi
  • Sähköposti: Mailbox.org-tilisi sähköpostiosoite
  • Salasana: Mailbox.org-tilisi salasana

 

  • Saapuvan postin palvelin: imap.mailbox.org
  • Käyttäjätunnus (sama kuin sisäänkirjautumisessa): Koko sähköpostiosoite
  • Salasana: Mailbox.org-tilisi salasana
    Portti 993 ja suojaus SSL
    Tunnistautuminen: Normaali salasana

 

  • Lähtevän postin palvelin: smtp.mailbox.org
  • Salasana: Mailbox.org-tilisi salasana
  • Käyttäjätunnus (sama kuin sisäänkirjautumisessa): Koko sähköpostiosoite
    Portti 465 ja suojaus SSL
    iOS 12.4 -versiossa käytetään porttia 587, SSL-suojaus.
    Tunnistautuminen: Normaali salasana

 

Add account

Add account

New account

New account setup

new account SMTP

new account advanced


Aiheeseen liittyviä artikkeleita

• Sivu: Setup with Mail.app for iOS
• Sivu: Vihje: How can I setup an alias for iOS
• Sivu: Data Synchronization - Overview
• Sivu: How to set up team accounts
• Sivu: Setup Gpg4win Windows